Ohjausta ja neuvontaa hengityssairaan liikuntaan

Hengitysliitto käynnistää Hengitä ja hengästy –verkkoklinikkakokeilun. Klinikalla hengityssairaat voivat saada vinkkejä hengityksen helpottamiseen ja kannustusta liikuntaan.

Klinikan alussa on kaikille avoin yhteinen alustus jostakin liikunnallisesta teemasta ja lopuksi on kevyt käytännön harjoitteluosuus. Sen jälkeen on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta. Ohjaajina toimivat Hengitysliiton liikunnan asiantuntijat. Liikuntaklinikan logo

Hengitä ja hengästy –verkkoklinikka on auki joka toinen keskiviikko. Yhteinen ja kaikille avoin osuus on klo 17.00–17.30. Yksilölliset ohjausajat ovat klo 17.30–18.30 välillä. Yksi henkilökohtainen ohjaus kestää 20min.

Ilmoittautuminen sekä yhteiseen ohjaukseen että henkilökohtaisiin ohjausaikoihin onnistuu Hengitysliiton verkkosivulta 12.3. alkaen. Henkilökohtainen ohjaus tapahtuu toiveiden mukaisesti joko puhelimessa tai Skypessä.

Klinikka on keväällä auki 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5. Syksyn ajoista ilmoitetaan verkkosivuilla myöhemmin.

Uusimmat artikkelit

Ikääntyneellä astma vaikuttaa myös muihin sairauksiin

Monella ikääntyneellä astmaa sairastavalla on myös muita sairauksia kuten diabetes tai sydänsairaus. Astmalääkitys voi vaikuttaa muiden sairauksien hoitoon ja lääkitykseen. »

Urheilijat samalle viivalle astmalääkkeiden avulla

Yksi urheilun puhutuimpia lieveilmiöitä on doping, suorituskykyä keinotekoisesti parantavien lääkeaineiden ja menetelmien väärinkäyttö. Dopingaineiksi luokitellaan myös monia taval... »

Tupakointi on riski astmakohtauksiin

Vaikeiden, henkeä uhkaavien astmakohtauksien syitä tutkittiin japanilaistutkimuksessa. Moni vaikean astmakohtauksen saaneista tupakoi. Astmakohtauksia esiintyy vain vaikeaa astmaa ... »