Ikääntyneellä astma vaikuttaa myös muihin sairauksiin

Monella ikääntyneellä astmaa sairastavalla on myös muita sairauksia kuten diabetes tai sydänsairaus. Astmalääkitys voi vaikuttaa muiden sairauksien hoitoon ja lääkitykseen. »

Urheilijat samalle viivalle astmalääkkeiden avulla

Yksi urheilun puhutuimpia lieveilmiöitä on doping, suorituskykyä keinotekoisesti parantavien lääkeaineiden ja menetelmien väärinkäyttö. Dopingaineiksi luokitellaan myös monia tavallisten sairauksien hoitoon käytettäviä lääkkeitä. Siksi urheilijan on syytä olla hyvin perillä käyttämistään lääkkeistä dopingrikkomukselta välttyäkseen. »

Tupakointi on riski astmakohtauksiin

Vaikeiden, henkeä uhkaavien astmakohtauksien syitä tutkittiin japanilaistutkimuksessa. Moni vaikean astmakohtauksen saaneista tupakoi. Astmakohtauksia esiintyy vain vaikeaa astmaa sairastavilla. »

XII Valtakunnallinen Tuberkuloosipäivä järjestettiin toukokuussa

Tuberkuloosiin sairastuu vuosittain lähes 10 miljoonaa ihmistä ja kuolee 1,5 miljoonaa joka vuosi. Tuberkuloosi on yleensä parannettavissa oleva tauti, tosin sen taltuttamiseksi vaaditaan pitkä, vähintään puolen vuoden hoito usean lääkkeen yhdistelmällä. »

Elintapaohjausta ja liikkumispolkuja Pirkanmaalla

Hyviä käytäntöjä tarvitaan. Niiden kehittämiseen satsataan usein paljon aikaa ja vaivaa. Yhtä tärkeää on muistaa jakaa projektien aikana syntyneitä ajatuksia ja oppeja. »

Lyhyesti

Keuhkotalo.fi on avautunut

Verkossa toimivan Terveyskylän Keuhkotalo avautui huhtikuussa. Talosta löytyy tietoa keuhkosairauksista kuten keuhkoahtaumataudista ja uniapneasta sekä tukea ja vinkkejä itsehoitoo... »

Verkkokurssi astman omahoidosta

Hengitysliiton verkkokurssilla käsitellään muun muassa aikuisena alkanutta astmaa uusien tutkimustulosten näkökulmasta, annetaan liikuntaohjeita astmaa sairastaville sekä esitellää... »

Englanninkielinen opas savuttomuudesta

Hengitysliiton Tänään on oikea päivä -opas opas tupakoinnin lopettaville on julkaistu englanniksi. »