Terveydenhuollon ammattilaisten kannattaa tutustua ensimmäiseksi Hengitysliiton verkkopalveluun osoitteessa www.hengitysliitto.fi. Verkkopalveluun on koottu tietoa sisäilmasta, hengitysterveydestä, hengityssairauksista sekä niiden hoidosta ja omahoidosta. Verkkosivuiltamme voi myös tilata ja ladata potilaille ja ammattilaisille suunnattuja oppaita ja muita materiaaleja hengityssairauksista, sisäilmasta, savuttomuudesta ja tuoksuttomuudesta.

Tietoa ja tukea tupakointia lopettaville ja sitä harkitseville löytyy osoitteesta www.stumppi.fi. Terveydenhoidon ammattilainen voi ohjata asiakkaansa Stumppi-neuvontapuhelimeen silloin, kun hän tarvitsee tupakkavieroitukseen perehtyneen ammattilaisen tukea tupakoinnin lopettamisessa. Muiden kokemuksia, tsemppiä, rohkaisua ja lohdutusta kaipaavan kannattaa suunnistaa Stumppi-keskustelufoorumille.

Sisäilmasta oireileville ja sairastaville tarjoamme verkkosivujen tieto- ja ohjepaketin lisäksi neuvontaa sisäilmaan liittyvissä kysymyksissä. Sisäilma- ja korjausneuvontapuhelimesta voi kysyä homevaurioihin, ilmanvaihto-ongelmiin, rakentamiseen ja muihin sisäilma-asioihin liittyvistä asioista. Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin tarjoaa tukea sisäilmasairauden kanssa elämiseen. Sisäilmasta sairastavien lasten vanhemmat voivat soittaa Vanhempainlinjalle. Hengitysliiton neuvontapalvelut.

Tarjoamme kokemustoimijoitamme puhujiksi terveydenhuollon koulutustilaisuuksiin ja muihin terveydenhuollon tapahtumiin. Kokemustoimija on hengityssairas, joka on koulutuksessa hankkinut taitoja oman selviytymistarinansa jäsentämiseen ja kertomiseen. Kokemustoimijamme voivat esiintyä myös etäyhteydellä. Tilaa kokemustoimija.

Ammattilaisten kannattaa muistuttaa asiakkaitaan myös hengitysyhdistysten tarjoamista paikallisista vertaisryhmistä, vertaistapaamisista ja liikuntaryhmistä sekä liiton tarjoamista verkkovertaisryhmistä.

Viimeisenä haluan mainita vielä Hengitys-lehden, josta kaikki hengitysterveydestä kiinnostuneet voivat lukea sairaiden selviytymistarinoita sekä juttuja hengitysterveyden edistämisestä, hengityssairauksien hoidosta ja sosiaaliturvasta. Jäsenet saavat Hengitys-lehden suoraan kotiinsa, mutta lehti on kaikkien luettavissa diginä verkkosivuillamme. Painettua lehteä voi myös tilata esimerkiksi terveyskeskuksiin.

Hengitysliiton palvelut kootusti videolla

Palvelut on koottu yhteen videoon selkeäksi paketiksi. Katso video ja tutustu kaikkiin terveydenhuollon ammattilaisille suunnattuihin palveluihin.